Lead Marketing

8 Načina na koje Marketing Može Pomoći Vašem Prodajnom Timu da Uspije

Kao voditelj prodaje ili vlasnik firme, uvijek tražite načine za povećanje potencijalnih kupaca i konverzija. Ali jeste li ikada razmišljali o tome kako marketing može pomoći vašem prodajnom timu da bude uspješniji?

Ako ne koristite marketing aktivnosti za podršku svom prodajnom timu, propuštate veliku priliku. Marketing može učiniti više od pukog stvaranja potencijalnih klijenata – također može pomoći vašem prodajnom timu da sklopi više poslova i poboljša njihovu ukupnu izvedbu.

Osam načina na koje marketing može pomoći vašem prodajnom timu da bolje funkcionira:

  1. Povećajte kvalitetu potencijalnih klijenata

Jedna od najvažnijih stvari koju marketing može učiniti za vaš prodajni tim jest povećati kvalitetu potencijalnih kupaca koje dobivaju. Radeći na ciljanju kvalitetnih potencijalnih klijenata, možete osigurati da vaš prodajni tim dobije visokokvalitetne potencijalne klijente koje će vjerojatnije pretvoriti u klijente.

  1. Pomoć u procesu prodaje

Marketing također može pomoći vašem prodajnom timu pružanjem pomoći tijekom procesa prodaje. Od stvaranja sadržaja kao što su opisi proizvoda i studije slučaja do istraživanja potencijalnih kupaca, marketing može pomoći da proces prodaje teče glatko.

  1. Povećajte svijest o robnoj marki

Marketing pomaže u povećanju svijesti o robnoj marki vaše tvrtke, što zauzvrat može dovesti do veće prodaje. Promovirajući svoju tvrtku i njezine proizvode ili usluge putem različitih marketinških kanala, možete doprijeti do šire publike i pobuditi veći interes za ono što prodajete.

  1. Profili svakog prodavača na vašoj web stranici

Jedan od načina na koji marketing može pomoći vašem prodajnom timu je stvaranje profila za svakog prodavača na vašoj web stranici. Imajući namjensku stranicu za svakog prodavača, potencijalnim kupcima i klijentima možete omogućiti da saznaju više o njima i njihovom radu. Profili prodavača mogu uključivati ​​informacije poput pregleda njihovog iskustva i svjedočanstava kupaca. Imajući profile za svakog prodavača na svojoj web stranici, možete dati poticaj svom prodajnom timu i pomoći im da sklope više poslova.

  1. Optimiziranje osobnih LinkedIn profila prodavača

LinkedIn je moćan alat za prodavače, a jedan od načina da maksimalno iskoristite njegov potencijal je optimizacija LinkedIn profila. Uključivanjem ključnih riječi i fraza koje će potencijalni klijenti vjerojatno tražiti, možete im olakšati da vas pronađu i saznaju više o vašoj tvrtki. Također možete koristiti svoj LinkedIn profil za izlaganje svog rada, isticanje svjedočanstava kupaca i dijeljenje studija slučaja. Optimiziranjem svog LinkedIn profila možete olakšati izgledima da vas pronađu i nauče o vašoj tvrtki – što u konačnici može dovesti do veće prodaje.

  1. Remarketing kampanje usmjerene na prodaju

Kampanje za ponovni marketing (remarketing) izvrstan su način da vaš prodajni tim ostane u fokusu potencijalnih kupaca. Ciljanjem oglasa prema korisnicima koji su prethodno posjetili vašu web stranicu ili na neki način stupili u interakciju s vašom markom, možete ih podsjetiti na vaše proizvode ili usluge i potaknuti ih da se obrate vašem prodajnom timu. Ako već ne koristite remarketing kampanje za podršku svom prodajnom timu, sada je vrijeme da počnete.

  1. Aktivnosti usmjerene na zadržavanje kupaca

Nakon što se prodaja izvrši, marketing može nastaviti pružati podršku pomažući u zadržavanju kupaca i naporima za stvaranje dodatne prodaje. Stvaranjem sadržaja koji pomaže klijentima da izvuku maksimum iz vašeg proizvoda ili usluge i pokretanjem kampanja koje potiču ponovnu kupnju, skinuti ćete dio tereta sa svog prodajnog tima i pomoći im da sklope više poslova.

  1. Pomoći da ostanete potencijalnim klijentima „Top of Mind“

Jedan od najučinkovitijih načina povećanja prodaje je slanje newslttera. Održavanjem kontakta s potencijalnim klijentima i praćenjem nakon prvog kontakta, možete zadržati svoju tvrtku “Top of Mind” kod potencijalnog klijenta i potaknuti ga da dopre do vašeg prodajnog tima. Newsletteri mogu pomoći u edukaciji potencijalnih klijenata pružajući im vrijedne informacije o vašim proizvodima ili uslugama te vam pomoći zadržati svoj proizvod ili uslugu u mislima potencijalnog klijenta.

Ako ne koristite marketing kao podršku svom prodajnom timu, propuštate vrijednu priliku. Povećanjem kvalitete potencijalnih kupaca, pomaganjem u procesu prodaje, pružanjem podrške nakon prodaje i povećanjem svijesti o robnoj marki, marketing može pomoći vašem prodajnom timu da bolje radi i sklopi više poslova. Primijenite ovih osam savjeta danas kako biste počeli uočavati rezultate.

Edita Gombović

Edita Gombović

Povežimo se preko LinkedIn-a

edita.gombovic@leadmarketing.eu

Prijavite se na Newsletter! Besplatno je.

* indicates required