fbpx
email marketing

8 Praktičnih savjeta za poboljšanje vaše email marketing kampanje

Tijekom godina, email marketing ostao je jedan od najučinkovitijih načina pretvaranja potencijalnih kupaca u prodaju i prihod. Kada odvojite vrijeme da skupite bazu pretplatnika na vaš newsletter, to vam daje mogućnost da doprete do svoje publike u bilo kojem trenutku. Vaši potencijalni klijenti nadomak su svojih mobilnih uređaja 24/7.

Dakle, kako poboljšati svoju marketinšku izvedbu putem emaila da biste u potpunosti iskoristili jedan od najučinkovitijih oblika digitalnog marketinga? Donosimo osam savjeta kako izvući maksimum iz svojih marketinških napora putem emaila.

 1. Osmislite izvrsnu ponudu

Ako svoju email marketinšku kampanju želite učiniti uspješnom, morate osmisliti izvrsnu ponudu. Razmislite o tome što bi vaša ciljana publika smatrala vrijednim i zatim osmislite ponudu kojoj je teško odoljeti. Kako bi vaša ponuda bila još neodoljivija, razmislite o tome da joj dodate vremenski ograničen element. To može biti poseban popust ili bonus koji je dostupan samo ograničeno vrijeme. Stvaranjem osjećaja hitnosti možete potaknuti ljude da poduzmu akciju.

 1. Neka vaša ponuda bude lako razumljiva i jasna

Kada kreirate ponudu koju ćete poslati putem emaila, uključite sve relevantne detalje kako ne bi bilo iznenađenja za vaše pretplatnike.

 1. Neka naslov bude kratak i sladak

Naslov je jedan od elemenata koji je presudan hoće li korisnik otvoriti vaš email ili ne. Neka naslov bude kratak i upečatljiv. Dodajte jedan emoji kako biste dodatno povećali stopu otvaranja.

 1. Segmentirajte vašu bazu pretplatnika

Jedan od najvažnijih aspekata uspješne marketinške kampanje putem e-pošte je segmentacija. To uključuje podjelu vaše baze pretplatnike u manje grupe kako biste mogli slati ciljanije i relevantnije poruke. Koristite ovu opciju uvijek kada imate mogućnost.

 1. Testirajte svoju email poruku prije slanja

Nikada nemojte poslati email prije nego što ga testirate. Pošaljite ga najprije sebi da biste provjerili da li su svi linkovi dobro postavljeni i jesu li svi elementi na mjestu.

 1. Pratite svoje rezultate i nastavite se poboljšavati

Nekoliko dana nakon slanja email poruke, provjerite statistiku da biste mogli analizirati podatke: koliko je pretplatnika otvorilo poruku, koliko često, koje su linkove kliknuli i sl.

 1. Šaljite emailove u optimalno vrijeme

Email kampanje poslane između 9:00 i 11:00 imaju najveću stopu otvaranja. A ako birate jedan od dana u tjednu za slanje svog emaila, odaberite četvrtak.

 1. Povećajte bazu subscribera (pretplatnika)

Ako želite potaknuti posjetitelje svoje web stranice da se prijave na newsletter, ponudite im nešto vrijedno u zamjenu za email adresu. Npr. možete im ponuditi besplatnu e-knjigu, kupon ili popust na prvu kupnju. Provjerite je li vaš obrazac za prijavu na newsletter vidljiv i lak za pronalaženje na vašoj web stranici. Također biste trebali jasno navesti zbog čega bi se netko prijavio na newsletter listu.

Koju platformu za slanje Newslettera odabrati?

Putem MailChimpa možete poslati vaš email na do 2.000 pretplatnika, besplatno. Ako ovo zadovoljava vaše potrebe, predlažem vam da krenete s korištenjem ove platforme. Slanje emailova na bazu preko 2.000 pretplatnika se naplaćuje i cijena ovisi o veličini baze i broju email poruka.

Koji su benefiti korištenja email marketinga?

Brojni su benefiti korištenja email marketinga. Navodimo neke od njih:

 • Jednim klikom dosežete veliku bazu pretplatnika.
 • Korisnik sam odabire kada želi pročitati sadržaj poruke te je zbog toga ovo nenametljiv kanal komunikacije.
 • Visokom povratu na uloženo (visoki ROI).
 • Učinkovit je kod privlačenja novih kupaca.
 • Prema istraživanju Content Marketing Instituta, 81% B2B korisnika iskazuju da je email marketing najviše korištena content marketing metoda.
 • Pomaže vam kod optimizacije vaše web stranice (SEO). Stvorite sadržaj vrijedan dijeljenja, pošaljite ga svojim pretplatnicima i usmjeravajte promet na svoju internet stranicu.

Email marketing može biti izvrstan način da doprete do ciljane publike i promovirate svoje poslovanje. Međutim, važno je osigurati da su vaše kampanje učinkovite. Slijedeći gore navedene savjete, moći ćete povećati angažman korisnika i stvoriti više posla za svoju tvrtku.

Ako trebate pomoć u postavljanju i vođenju email kampanje, javite nam se!

Edita Gombović

Edita Gombović

Povežimo se preko LinkedIn-a

edita.gombovic@leadmarketing.eu

Prijavite se na Newsletter! Besplatno je.

* indicates required