Google Analytics

Posjetitelji vaše internet stranice su vaši potencijalni klijenti

google analytics

ZAŠTO GOOGLE ANALYTICS

Odgovor je Google Analytics.

Google Analytics je analitički alat koji nam pomaže analizirati promet na internet stranici da bismo lakše razumjeli ponašanje kupaca na vašoj internet stranici.

LeadMarketing će na temelju podataka prikupljenih na vašoj internet stranici kreirati mjesečne izvještaje koji pomažu u donošenju kvalitetnih marketinških odluka.

PODACI KOJE ANALIZIRAMO

Demografski podaci

Poznavanje spola i dobne skupine većine posjetitelja pomoći će nam u kreiranju sadržaja koji će im najbolje odgovarati. Na primjer, ako žene čine 60% posjetitelja web stranice i to dobi između 25 i 44 godine, trebalo bi stvoriti izgled i sadržaj internet stranice koji bi pružio najbolje iskustvo ovoj skupini posjetitelja.

Geografski podaci

Ako počnete primjećivati porast prometa i konverzija s određenog zemljopisnog područja, znajte da postoji potreba za vašom ponudom u toj regiji. Ove informacije mogu vam pomoći da usmjerite svoj marketinški budget na geografske regije u kojima imate veće šanse stvoriti više posla.

Mobilni promet

Nadzor količine mobilnih posjeta i konverzija vrlo je važan jer želite osigurati da vaša internet stranica funkcionira na mobilnim uređajima. Najveći dio prometa dolazi upravo putem mobitela.

Izvor iz kojeg dolazi promet

Znajući odakle dolazi vaš promet ključna je informacija koja će vam pomoći da shvatite koja vrsta marketinške taktike najbolje funkcionira. Promet može doći preko Google oglasa; bannera na portalu; direktno; preko newslettera koji ste poslali; preko društvenih mreža itd.

Ponovni posjetitelji

Interesira nas jesu li korisnici prvi puta na vašoj internet stranici ili su već bili i sada se ponovno vraćaju na vašu internet stranicu. Cilj nam je povećati broj ponovnih posjetitelja.

primjeri google analytics podataka

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER

Primajte obavijesti o aktualnostima iz svijeta marketinga!

Spremni za rast vašeg poslovanja?

Kontaktirajte nas i upoznajte svoj novi marketing odjel.

Ostanimo u kontaktu!

info@leadmarketing.eu
+385 98 370429

Usluge
Blog
O nama