Brzina web stranice

Kako povećati brzinu web stranice u trenu – NitroPack plugin

Imati web stranicu koja se brzo učitava sve je važniji čimbenik korisničkog iskustva (UX) i optimizacije za tražilice (SEO).

Današnji korisnici očekuju da će se web stranica brzo učitati, a ako se to ne dogodi, može dovesti do negativnih posljedica. Brzina učitavanja web stranice jedan je od parametara koji Google algoritam koristi za rangiranje stranica.

Kako se web stranice nastavljaju razvijati kako bi postale složenije i sadržajnije, važno je pobrinuti se da vaša web stranica bude podešena tako da se što brže učita. Iako postoje brojni čimbenici koji utječu na brzinu učitavanja stranice – mnogi zahtijevaju pomoć iskusnog web developera – postoje i jednostavna rješenja koja možete i sami napraviti a koja mogu imati značajan utjecaj na povećanje brzine učitavanja stranice.

Jedno od rješenja je NitroPack, software za poboljšanje brzine web stranice. Možete odabrati i neki drugi software, ali ja ću za ovu prigodu opisati proces instalacije NitroPack plugina u WordPress stranicu.

Uz povećanje brzine web stranice ostvarit ćete:

  • Bolje korisničko iskustvo (UX)
  • Veću stopu konverzija – prodaje
  • Bolji položaj na tražilicama.

Proces instalacije NitroPack plugina u vašu WordPress stranicu:

1. Provjeriti brzinu vaše web stranice

Posjetite PageSpeed Insights da biste provjerili trenutnu brzinu. Na ovom mjestu ćete dobiti podatke o brzini učitavanja vaše web stranice na mobitelima i stolnim računalima.

2. Registrirajte se za korištenje NitroPack plugina

Na stranici nitropack.io možete se registrirati za korištenje NitroPack plugina. Klikom na “Get Started” započinjete proces registracije. Izaberite paket koji najviše odgovara vašim potrebama. Na raspolaganju vam je i besplatnu verziju koja je sasvim dovoljna.

3. Instalirajte NitroPack plugin u vašu WordPress stranicu

Ulogirajte se u admin sučelje vaše WordPress stranice. Odaberite Plugins / Add New. Pronađite NitroPack plugin, instalirajte ga i aktivirajte.

4. Povežite NitroPack s vašom web stranicom

Dok ste u WordPress sučelju za administratore, otvorite NitroPack plugin i kliknite na “Connect to NitroPack”. Sada ste povezali NitroPack plugin s vašom web stranicom.

5. Ponovno provjerite brzinu vaše web stranice

24 sata nakon instalacije NitroPack plugina ponovno provjerite brzinu vaše web stranice na PageSpeed Insights.

Ako trebate pomoć, javite nam se. Pomoći ćemo vam da vaše poslovanje postane vidljivo na internetu.

Edita Gombović

Edita Gombović

Povežimo se preko LinkedIn-a

edita.gombovic@leadmarketing.eu