ključne riječi

Ključne riječi – Kako ih pravilno odabrati i koristiti

Ključne riječi važan su dio svake strategije digitalnog marketinga. Ciljanjem pravih ključnih riječi možete povećati svoje šanse da vas pronađu potencijalni kupci koji traže ono što nudite. Ključne riječi ugrađujete u sve svoje kanale komunikacije (web stranicu, objave na društvenim mrežama itd.).

Međutim, s toliko mnogo mogućnosti, može biti teško znati odakle početi.

Donosimo 6 savjeta za stvaranje bolje strategije ključnih riječi za vašu web stranicu:

1. Istražite ključne riječi

Prije nego što počnete kreirati sadržaj za vašu web stranicu, važno je istražiti i razumjeti koje su ključne riječi najrelevantnije za vaše poslovanje. Dostupni su brojni alati koji vam u tome mogu pomoći, kao što su Google Keyword Planner i Google Trends. Dostupni su i alati koji se naplaćuju kao što su Keyword Tool, Semrush, Ahrefs itd.

2. Analizirajte svoju konkurenciju

Također je važno razumjeti tko je vaša konkurencija i koje ključne riječi ciljaju. To će vam dati bolju ideju o tome koje biste ključne riječi trebali upotrebljavati. Ahrefs, alat za planiranje ključnih riječi i izradu strategije sadržaja, sadrži kvalitetne informacije o aktivnostima konkurencije.

3. Ciljajte duge ključne riječi

Duge ključne riječi sadrže tri ili više riječi u sebi, npr. “besplatan alat za analizu ključnih riječi”. Ključne riječi s dugim repom specifičnije su i obično imaju manju konkurenciju od ključnih riječi sa širokim podudaranjem. Duge ključne riječi lakše će privući posjetitelje na vašu web stranicu jer nemaju veliku konkurenciju kao općenite, kratke ključne riječi.

4. Stvorite privlačan sadržaj za ključne riječi

Nakon što ste identificirali prave ključne riječi, važno je stvoriti privlačan sadržaj koji je optimiziran za te ključne riječi. To će vam pomoći povećati šanse da vas potencijalni kupci pronađu. Važno je napraviti SEO na svojoj web stranici koji će sigurno poboljšati performance vaše stranice.

5. Promovirajte svoj sadržaj

Nakon što ste stvorili odličan sadržaj, važno ga je promovirati. Postoji više načina za to, kao što su društvene mreže, email marketing, plaćeno oglašavanje, Google Ads

6. Pratite svoj napredak

Važno je pratiti svoj napredak i rezultate. To će vam pomoći da shvatite što funkcionira, a što ne i omogućiti vam da prilagodite svoju strategiju. Pratite svoj Google Analytics kako biste istražili koje ključne riječi dovode najviše prometa na vašu web stranicu.

Slijedeći ove savjete, možete stvoriti bolju strategiju ključnih riječi za svoju web stranicu koja će vam pomoći povećati šanse da vas potencijalni kupci pronađu.

 

Edita Gombović

Edita Gombović

Povežimo se preko LinkedIn-a

edita.gombovic@leadmarketing.eu

Prijavite se na Newsletter! Besplatno je.

* indicates required