marketing agencija

Marketing agencija – Kada je pravo vrijeme za angažman stručnjaka?

Želite unaprijediti svoje poslovanje unajmljivanjem marketing agencije? To je dobra odluka za firme čiji vlasnik ne može više sam obavljati sve poslove. U tom trenutku je najbolje okrenuti se profesionalcima.

Marketing agencija za vas će odraditi kompletan marketing, a vi svoje vrijeme i resurse možete usmjeriti na vašu osnovnu djelatnost. Tako ćete biti sigurni da je sve odrađeno kako treba.

LeadMarketing agencija nastala je kao rezultat dugogodišnjeg iskustva i edukacije na području marketinga. Vlasnica agencije Edite Gombović je nakon 15+ godina iskustva u marketingu velikih korporacija, odlučila svoje znanje i iskustvo usmjeriti na ostvarivanje poslovnog rasta za svoje klijente.

LeadMarketing pruža usluge marketinga malim i srednjim poduzećima. Digitalni marketing, Google oglasi, Marketing na društvenim mrežama, Email marketing, SEO samo su neka od područja kojima se bavimo.

Kada se vaš posao razvije do te mjere da više ne stignete sve odrađivati sami, a nemate namjeru zapošljavati marketinške stručnjake, vrijeme je da potražite marketing agenciju.“ ističe Edita Gombović.

Marketing agencija – Zašto je potrebna?

Više je razloga zašto je pametno unajmiti marketing agenciju. Uzmimo na primjer klijenta iz IT industrije. Radi se o timu vrhunskih stručnjaka koji govore jasno i glasno, ali obično im treba malo pomoći kako bi svoju poruku prenijeli potencijalnim klijentima.

Dopustite da objasnimo:

1. Profesionalna deformacija

Kada ste stručnjak u svom području, često se dogodi da ‘od šume ne vidite stablo’. Toliko dobro poznajete svoj proizvod da nemate potrebe objašnjavati ga. Jer vam se vaše znanje podrazumijeva i smatrate da i drugi razumiju o čemu se radi. No to najčešće nije tako! Marketing stručnjaci znaju jezik potrošača i predočit će vaš proizvod ili uslugu potrošaču na način kako on to očekuje.

2. Vlasnici firmi nisu superheroji

Vlasnici malih i srednjih poduzeća obično su svoje poslovanje izgradili od temelja i to nije samo posao, već i posao i ljubav.

Za mnoge vlasnike preuzimanje sve više i više odgovornosti čini se logičnim, prirodnim dijelom poslovanja. Mnogi smatraju da se vještine i iskustva drugih ne mogu usporediti s njihovim vlastitim i da samo oni znaju što je najbolje za njihovu firmu i njihove klijente.

To je u redu u kratkom roku. No, dugoročno to može početi utjecati na vašu mentalnu i fizičku dobrobit, a i na propuštene prilike.

Nitko nije superheroj. Ako na sebe preuzmete sav teret vođenja posla, uključujući marketing, to bi vas na kraju moglo skršiti. Ostanite jaki i dopustite agenciji da doprinese sa svojom stručnosti i resursima.

3. Specijalističko znanje

Marketing agencija je stručnjak u svom području. Imat ćete pristup stručnom znanju koje će raditi u cilju ostvarivanja vaših poslovnih rezultata.

4. Uštede na plaćama, vremenu i osposobljavanju

Kontrola troškova i pravilno upravljanje troškovima ključni su za osiguravanje likvidnosti. Iskusni marketing menadžer koštao bi vas u prosjeku između 250.000 – 350.000 kn godišnje.

Naravno, možete angažirati mlađeg djelatnika, ali hoće li imati iskustva i vještine ostvarivati vaše poslovne ciljeve? Tko će mu biti mentor? Što se događa kad ode iz firme? Ili dok je na godišnjem odmoru?

To je ključna razlika između internih zaposlenika i agencije. Zaposlenici trebaju obuku. Agencija je rođena spremna. Od trenutka kada nas angažirate, spremni smo za početak.

5. Mit: Marketing može raditi bilo tko

Primamljivo je nekome dati marketinšku ulogu kao dodatak drugom poslu. Možda se dodijeli prodavaču ili poslovnoj tajnici, za početak. Ali nema šanse da honorarni prodavač ikad može učiniti sve što je potrebno za postizanje snažnog poslovnog rasta. Marketing je posao s punim radnim vremenom i nikakav entuzijazam ne može nadoknaditi teško stečeno iskustvo.

Što marketing agencija radi za vas?

LeadMarketing agencija nudi integrirani raspon usluga. Za integriranu marketinšku kampanju koristimo različite strategije – poput oglasa, newslettera i društvenih mreža. Istražimo neke od njih:

Google oglasi – Prikazivanje vašeg oglasa među rezultatima organskog pretraživanja. Kod ovog oglašavanja, vaš se oglas prikazuje nakon što korisnik u Google upiše vaš proizvod ili uslugu. Vi ne plaćate prikazivanje oglasa već samo kad netko netko klikne na vaš oglas. Zato je Google oglašavanje tako efikasno.

Društvene mreže (Facebook, Instagram, LinkedIn…) – Osmišljavanje sadržaja za redovne objave nije ni malo lak posao. Zahtjeva vrijeme i promišljanje. Kreiranje sadržaja, objavljivanje te komunikacija s klijentima uzimaju puno vremena. Osim vođenja vaših profila na društvenim mrežama, agencija će za vas izraditi i oglašivačku kampanju na društvenim mrežama kako bi privukli veliki broj potencijalnih klijenata.

Content marketing – Pisanje sadržaja (blogova, članaka, objava za društvene mreže) – Potrebno je da sadržaj koji objavljujete predstavlja vaš proizvod na način kako to kupac očekuje. Uvjereni smo da želite zvučati profesionalno i pokazati svoju stručnost. To je gotovo nemoguće ostvariti bez marketinškog iskustva.

SEO (Optimizacija za tražilice) – Sadržaj na vašoj web stranici trebao bi biti formiran tako da ga Google može bolje plasirati. Zbog toga se radi optimizacija sadržaja kako bi se ostvarila viša pozicija među rezultatima pretraživanja i privuklo više korisnika na vašu web stranicu.

Grafički dizajn – Kreiranje vizualnih rješenja što uključuje upotrebu elemenata kao što su slike i  tipografija.

Email marketing (Newsletteri) – Slanje redovnih newslettera na bazu vaših klijenata i potencijalnih klijenata. Email marketing pomaže vam izgraditi odnose s klijentima i potaknuti prodaju.

Oglašavanje na web portalima (HRT.hr, Dnevnik.hr, Zadovoljna.hr, RTL.hr, Gol.hr…). Želite li se oglašavati putem bannera ili PR članka, osigurati ćemo vam najpovoljnije uvjete oglašavanja.

Tradicionalno oglašavanje – Tradicionalno oglašavanje odnosi se na oblike masovnih medija koji uključuju časopise, televiziju, radio, jumbo plakate i sl. Za vas ćemo organizirati zakup medija vodeći računa o najboljem odnosu uloženog i vraćenog.

Što možemo učiniti za vas? Otkrijmo zajedno. Javite nam se.

Zaključak svega ovoga je da su marketing agencije važne. Pokušavajući sve učiniti sami, na kraju ne samo da gubite vrijeme već možete i naštetiti ugledu svoje firme. Ako ste tvrtka ili pojedinac koja treba marketing agenciju, kontaktirajte nas. Brzo ćemo biti uz vas!

Tekst originalno objavljen na portalu Women in Adria

Edita Gombović

Edita Gombović

Povežimo se preko LinkedIn-a

edita.gombovic@leadmarketing.eu