fbpx
Poslovni Facebook profil

Kako izraditi Poslovni Facebook Profil – Uključuje Video

U današnjem digitalnom dobu, snažna online prisutnost ključna je za uspjeh svakog poslovanja.

Jedan od najučinkovitijih načina za uspostavljanje i održavanje te prisutnosti je putem Facebook poslovne stranice. S preko 2,8 milijardi aktivnih korisnika mjesečno, Facebook nudi neusporedivu platformu za tvrtke da se povežu s potencijalnim klijentima, izgrade svijest o robnoj marki i potaknu angažman zajednice.

U ovom blogu vodim vas kroz korake za izradu Facebook poslovne stranice.

No pogledajmo najprije zašto je neophodno da imate poslovni Facebook profil.

Zašto svaka tvrtka treba poslovni Facebook profil

1. Povećana vidljivost
Facebook poslovni profil povećava vašu online vidljivost, olakšavajući potencijalnim kupcima i klijentima pronalaženje i povezivanje s vašom tvrtkom. S milijardama korisnika, Facebook pruža ogromnu publiku do koje se može doći ciljanim oglašavanjem i organskim sadržajem.

2. Isplativi marketing
Izrada i održavanje Facebook poslovnog profila je besplatno, ako radite sami. Osim toga, Facebookova platforma za oglašavanje omogućuje visoko ciljane i proračunski prihvatljive kampanje, omogućujući tvrtkama svih veličina da učinkovito dosegnu željenu publiku.

3. Angažman kupaca
Poslovni Facebook profil služi kao središte za interakciju s korisnicima. Tvrtke mogu komunicirati s klijentima putem postova, komentara i poruka, potičući osjećaj zajednice i lojalnosti. Redovite objave drže vašu publiku informiranom i uključenom u vaš brend.

4. Analitika i uvidi
Facebook pruža detaljan uvid u izvedbu vaše stranice, uključujući podatke o dosegu objave, angažmanu i demografiji publike. Ova analitika pomaže tvrtkama da bolje razumiju svoju publiku i u skladu s tim poboljšaju svoje marketinške strategije.

5. Izgradnja brenda
Dosljedno objavljivanje i interakcija na vašoj Facebook poslovnoj stranici pomaže u izgradnji i jačanju identiteta vašeg brenda. Dijeljenje vrijednog sadržaja, odgovaranje na upite kupaca i predstavljanje vaših proizvoda ili usluga doprinose pozitivnom imidžu marke.

6. Korisnička podrška
Facebook Business Page nudi dodatni kanal za korisničku podršku. Kupci mogu slati poruke izravno na vašu stranicu, omogućujući brzo i učinkovito rješavanje upita i nedoumica.

Kako kreirati Poslovni Facebook Profil Step-by-step

1. Postavite svoj osobni Facebook račun
Za izradu Facebook poslovne stranice potreban vam je osobni Facebook račun. Ako ga nemate, idite na Facebook.com i prijavite se.

2. Izradite svoju poslovnu Facebook stranicu
Prijavite se na svoj osobni Facebook račun.

Na početnoj stranici kliknite ikonu Izbornika u gornjem desnom kutu.
Na padajućem izborniku odaberite “Stranica”.
Pritisnite gumb “Stvori novu stranicu”.
Unesite osnovne informacije

Naziv stranice: Za lakše prepoznavanje upotrijebite naziv svoje tvrtke ili nešto što opisuje čime se bavite ili želite baviti.
Kategorija: Odaberite kategoriju koja najbolje opisuje vašu tvrtku.
Opis: ukratko opišite svoju tvrtku, ističući svoje usluge ili proizvode.

Dodajte fotografije profila i naslovnice

Fotografija profila: prenesite jasnu, kvalitetnu sliku svog logotipa.
Naslovna fotografija: Upotrijebite vizualno privlačnu sliku koja predstavlja vaš brend, kao što je izlog trgovine, linija proizvoda ili promotivni natpis.
Ispunite podatke o svojoj stranici

Ispunite dodatne pojedinosti kao što su adresa tvrtke, broj telefona, web stranica i radno vrijeme.

Stvorite korisničko ime

Ovo će biti jedinstveni URL vaše stranice (npr. facebook.com/NazivVašeTvrtke). Odaberite korisničko ime koje je u skladu s identitetom vašeg brenda.

Dodajte gumb za poziv na radnju

Odaberite CTA gumb koji je u skladu s vašim poslovnim ciljevima, kao što su “Naručite”, “Kontaktirajte nas” ili “Prijavite se”.

3. Objavite svoj prvi post
Prije nego što pozovete ljude da vam lajkaju stranicu, objavite nekoliko postova kako biste posjetiteljima dali nešto čime će se baviti. Podijelite relevantan sadržaj kao što su fotografije iza scene, lansiranja proizvoda ili posebne promocije.

4. Promovirajte svoju stranicu
Pozovite prijatelje: Koristite gumb “Pozovi prijatelje” da dobijete početne lajkove i pratitelje.
Podijelite svoju stranicu: Podijelite svoju stranicu na svojoj osobnoj Facebook stranici, u relevantnim grupama i na drugim platformama društvenih mreža.

Angažirajte se: brzo odgovorite na komentare, poruke i recenzije kako biste izgradili lojalnu zajednicu.

Zašto otvoriti Poslovni Facebook profil čak i ako još nemate tvrtku

Ako imate poslovnu ideju, ali još niste otvorili firmu i niste sigurni trebate li ići u tom smjeru, to vas nikako ne sprječava da otvorite poslovni Facebook profil i počnete već sada graditi svoju online prisutnost. Evo zašto:

1. Anonimnost

Poslovni profil na Facebooku možete otvoriti bez da koristite svoje ime i prezime. Nitko neće znati da se vi krijete iza tog profila, ako vam je to važno. To vam omogućava da istražite tržište, dobijete povratne informacije i steknete pratitelje bez otkrivanja identiteta.

2. Izgradnja Online Prisutnosti

Jednom kada otvorite firmu, bit će vam lakše kad već imate izgrađenu online prisutnost. Ranije postavljanje temelja vaše prisutnosti na društvenim mrežama pomaže u stvaranju svijesti o brendu i privlačenju potencijalnih klijenata. Kada konačno krenete s poslovanjem, već ćete imati publiku koja je zainteresirana za vaše proizvode ili usluge.

3. Testiranje Ideje

Otvaranjem poslovnog profila možete testirati svoju ideju na stvarnom tržištu. Objavljujte sadržaj, komunicirajte s potencijalnim kupcima i pratite njihove reakcije. To vam može pomoći da usavršite svoj poslovni plan i bolje razumijete potrebe vaše ciljne skupine.

4. Stvaranje Mreže

Kroz poslovni profil na Facebooku možete se povezati s drugim poduzetnicima, potencijalnim partnerima i korisnicima. Ova mreža može biti dragocjena kada dođe vrijeme za formalno pokretanje vašeg posla.

5. Priprema za Lansiranje

Postepeno gradite iščekivanje i zanimanje za vaš proizvod ili uslugu. Kada budete spremni za lansiranje, već ćete imati angažiranu publiku koja je spremna podržati vas.

Dakle, ne čekajte da formalno otvorite firmu kako biste počeli graditi svoju online prisutnost. Otvorite poslovni Facebook profil već danas i počnite s prvim koracima prema ostvarivanju svoje poslovne ideje.

Zaključak

U današnjem konkurentnom poslovnom okruženju, poslovni Facebook profil moćan je alat koji nijedna tvrtka ne bi smjela zanemariti. Pruža platformu za povećanu vidljivost, isplativ marketing, angažman kupaca i izgradnju brenda. Slijedeći gore navedene korake, možete stvoriti uvjerljivu Facebook poslovnu stranicu koja privlači i zadržava klijente, vodeći vaše poslovanje prema većem uspjehu. Započnite danas i gledajte kako vaše poslovanje raste uz pomoć Facebooka!

 

Edita Gombović

Edita Gombović

Povežimo se preko LinkedIn-a

info@leadmarketing.eu

Prijavite se na Newsletter! Besplatno je.

* indicates required