fbpx
poslovni pokloni

Poslovni pokloni i prigodne poslovne čestitke

Poslovni pokloni su tradicija u našem podneblju i način da svojim poslovnim partnerima zahvalite za suradnju u prethodnoj godini.

Prigodni poslovni pokloni

Uvijek je dobra ideja pokloniti personalizirani poklon, ali ako ste u stisci s vremenom ili budgetom, prigodni su i univerzalni pokloni poput etuia za vizitke, rokovnika, bežičnih slušalica, USB stickera, kalendara i sl.

Košarica s odabranim prehrambenim proizvodima kao korporativni poklon izvrstan je izbor. Pripremite gurmansku košaricu punu ukusne hrane i iznenadite svoje klijente. Ali ovdje morate biti jako oprezni kome upućujete košaricu s prehrambenim proizvodima ili pićem. Bez obzira radi li se o boci vina za nekoga tko ne pije ili o kutiji kolačića nekome tko je dijabetičar ili možda ne podnosi gluten. Ako znate da vaš poslovni partner voli okus tartufa, naravno da ćete mu to pokloniti! Za sve ostale koji nisu sigurni hoće li neki prehrambeni proizvod biti prikladan, odaberite sigurniji poklon.

Neprikladni darovi mogu duboko uvrijediti vaše poslovne partnere, kupce i zaposlenike, a ovo je posljednje što želite postići poslovnim darom.

Niskobudžetni i visokobudžetni poslovni pokloni

Niskobudžetni pokloni bi bili rokovnici, kalendari, kemijske olovke, USB stikovi, blokovi za pisanje, boca za vodu, izbor čajeva, knjiga i sl.

Visokobudžetni pokloni bi bili otvarači za vino, boca prestižnog vina ili personalizirani pokloni poput brendiranih loptica za golf ili majice s vašim logotipom za poslovnog partnera koji igra golf.

Poslovnim poklonom pokažite suštinu svog poslovanja

Korporativni pokloni odražavaju suštinu vašeg posla. To je razlog zašto bi korporativni pokloni trebali odražavati poslovnu ideologiju, uvjerenja i status.

Donirajte u dobrotvorne svrhe. Ovo je savršeno rješenje ako ste neprofitna organizacija ili darujete klijenta koji je usmjeren na zajednicu. Ako je vaš klijent posebno aktivan u darivanju zajednice, donirajte dobrotvornoj ustanovi prema kojoj je strastven.

Ako želite iskazati poštovanje i svoju zahvalnost, ne smijete pretjerivati ​​s vrijednošću poklona. Radi se o poslovnom partneru, a ne o vašem najbližem, zbog kojeg svi želimo ući malo dublje u novčanik. Mnogi će se ljudi osjećati nelagodno znajući da ste spremni potrošiti puno novca na njih. Također možemo stvoriti pogrešan dojam dragocjenim darom i velikodušnošću.

I na kraju ne zaboravite prezentaciju vašeg brenda. Učinite jasnim da je to poklon vaše tvrtke, vaše marke. Ispišite svoj logotip ili kratku poruku. Primatelj će vas se sjetiti puno puta, tijekom cijele godine. I drugo, ne zaboravite na kvalitetan papir za umotavanje, trake ili pakiranje. Znate, ako poklon izgleda loše, loše će izgledati i vaše poslovanje.

Poslovne čestitke

Čestitka bi trebala imati prigodan motiv, zahvalu za suradnju i dobre želje za iduću godinu.

Ako šaljete printane čestitke, pomoći će vam ovi savjeti:

  • Izradite kvalitetne čestitke od premium papira. Tako ćete pokazati da cijenite svoje klijente.
  • Osobno potpišite čestitku. Najelegantnije poslovne čestitke trebaju imati vaš osobni potpis i kratku rukom napisanu poruku.
  • Rukom napišite adresu. Ne upotrebljavajte računalno generirane naljepnice. One su bezlične i podsjećaju na masovnu poštu.
  • Koristite oslovljavanje s „gospodine“ ili „gospođo“.

Elektronske poslovne čestitke

Ako raspolažete malim budgetom najbolje rješenje su elektronske čestitke. Elektronsku čestitku možete napraviti u obliku videa ili kao jpg. Jeftinije se u odnosu na tiskane čestitke za čiju izradu trebate angažirati dizajnera koji će napraviti idejno rješenje i pripremu za tisak, tiskaru koja će otisnuti čestitke i na kraju trošak poštarine.

Elektronske čestitke su jeftinije, a primjena im je višestruka:

  • Možete ih poslati putem emaila
  • Objaviti na vašim društvenim mrežama
  • Na vašoj web stranici
  • Na vašem osobnom LinkedIn profilu
  • Na vašem YouTube kanalu gdje mogu ostati zauvijek
  • Poslati ih na sve vaše kontakte putem WhatsAppa ili neke druge aplikacije za slanje poruka.

Edita Gombović

Edita Gombović

Povežimo se preko LinkedIn-a

edita.gombovic@leadmarketing.eu