web stranica

Zašto svaka tvrtka treba web stranicu

Ako ste vlasnik tvrtke, onda znate da web stranica više nije opcija – to je nužnost.

Web stranica je savršen način da predstavite vaše poslovanje potencijalnim klijentima. Da ih upoznate s vašom ponudom proizvoda ili usluge, a također vam pomaže u privlačenju novih kupaca.

Vaša web stranica je prvo mjesto gdje će vaši kupci doći da pronađu vaše proizvode, usluge i saznaju o vašem poslovanju. Također vam omogućuje da pokažete svoje vještine i stručnost a to će vam pomoći da izgradite povjerenje kod potencijalnih kupaca.

Tri glavna razloga zašto vaše poslovanje treba web stranicu

  1. Predstavit ćete vaše poslovanje na profesionalan način

Web stranica je prikladan način da prezentirate veše proizvode i usluge. Facebook i ostale društvene mreže nikada neće moći zamijeniti web stranicu u tom smislu.

Na web stranici su svi podaci prikazani na pregledan način a kupcu je bitno da brzo dođe do informacije.

Na web stranici možete opisati vaše usluge, staviti cjenike, fotografije. Možete staviti svoje kontakt podatke, uključujući i Google Map, da vas kupci lakše pronađu.

A možete i otvoriti web shop koji će za vas raditi 24 sata/7 dana u tjednu.

Kupci danas očekuju da imate web stranicu. I neće vas ni uzeti u obzir ako ju nemate.

Čak i kada ne znaju da postojite, potencijalni klijenti pronaći će vas googlajući vaš proizvod ili uslugu. A kada se vaša stranica pojavi u rezultatima pretraživanja, korisnik može na nju kliknuti i već je na vašoj web stranici.

U stvari, mnogi kupci će otići na web stranicu konkurencije ako je vaša tvrtka nema.

Ozbiljne firme imaju web stranicu. Ako želite graditi svoje poslovanje i vi ju trebate imati.

2. Privući ćete veliki broj potencijalnih kupaca/klijenata

Web stranica je isplativ način da dođete do novih kupaca i razvijete svoje poslovanje.

Zamislite samo koliko korisnika pretražuje internet svakodnevno, i oni odlaze na web da bi pronašli ono što im treba i što ih zanima. I vi imate mogućnost angažirati prodavača koji će za vas raditi 24 sata na dan, 7 dana u tjednu i vi to ne učinite!?

A upravo to web stranica radi za vas. Ona radi i dok vi spavate.

Na web stranici su navedeni vaši kontakti pomoću kojih korisnik može ostaviti poruku koja će vas u jutro dočekati, npr. email adresa ili obrazac za kontakte.

Često čujem da ljudi nemaju web stranicu jer imaju Facebook. Ali kako mislite da će vas netko tko nikada nije čuo za vašu firmu pronaći na Facebooku?

Društvene mreže su danas postale toliko zatrpane da je gotovo nemoguće isplivati iz mase. Osim ako platite oglašavanje.

Sjetite se, prodaja se odvija na web stranici, a ne na Facebooku.

Društvene mreže vam zapravo služe da biste privukli korisnike na svoju web stranicu i tamo im ponudili svoje usluge. I da u konačnici započnu suradnju s vama.

Jedini siguran način da predstavite svoje poslovanje online je izgradnja web stranice. Točka.

Evo nekoliko primjera kako putem web stranice možete privući potencijalne kupce:

 

Google

Danas svi posežemo za Googleom kada tražimo potrebne proizvode i usluge. Vaša stranica, ako je dobro napravljena i održavana, imati će mogućnost pozicionirati se visoko u rezultatima Google pretraživanja.

Online oglašavanje

Ako imate web stranicu, možete putem nje doseći svoju ciljanu publiku putem plaćenih oglasa. Ciljana publika su oni korisnici interneta koji će najvjerojatnije kupiti vaš proizvod. Plaćeno oglašavanje dovesti će upravo ove korisnike na vašu web stranicu.

Email marketing

Putem web stranice moći ćete prikupljati email adrese vaših potencijalnih kupaca. Oni će se samostalno prijaviti na vašu mailing listu, a vi ćete imati kontakte za buduću promociju – slanjem newslettera.

Kontakt forma

Dobre web stranice imaju kontakt formu gdje posjetitelj može ostaviti svoje kontakt podatke (telefon ili email). Vi te podatke primate na vašu email adresu i u mogućnosti ste potencijalnog kupca kontaktirati čim primite njegove podatke.

Objavljivanje blogova

Na svojoj web stranici ćete moći redovno objavljivati novi sadržaj i mijenjati postojeći. Moći ćete objavljivati blogove, case study / studije slučajeva. Na ovaj način pokazujete svoju ekspertizu i pomažete da se vaša stranica bolje pozicionira među rezultatima Google pretraživanja.

Online prodaja

Također putem web stranice možete prodavate vaše usluge, a da ne spominjem webshop za firme koje se bave prodajom. Zamislite imati prodavača koji radi za vas 24 sata dnevno/7 dana u tjednu, besplatno!

3. Web stranica će vam olakšati poslovanje

Na web stranici su svi vaši podaci ažurno prikazani na jednom mjestu. I vi imate kontrolu nad tim podacima.

Korisnik ne mora obilaziti različite lokacije da bi saznao o vašoj ponudi. Sve mu je jednostavno prikazano na webu. To vam olakšava posao jer ne morate odgovarati na brojne upite.

Ako se bavite prodajom, web stranica je mjesto gdje se odvija kompletan prodajni proces što vam štedi vrijeme i novac.

Zaključak

Nadam se da su vam ove informacije pomogle da shvatite kako je web stranica neizostavan dio poslovanja u modernom svijetu.

Htjela bih još samo napomenuti da je za izradu web stranice potrebno znanje, ne samo iz web dizajna, već i prodaje.

Netko tko zna izraditi web stranicu, ne mora nužno znati kako teče prodajni proces. Kada izrađujete web stranicu potrebno je napraviti strukturu stranice tako da ona izazove kod čitatelja željeni efekt.

Razmislite što želite postići sa svojom web stranicom prije nego krenete u izradu.

Edita Gombović

Edita Gombović

Povežimo se preko LinkedIn-a

edita.gombovic@leadmarketing.eu

Prijavite se na Newsletter! Besplatno je.

* indicates required